Thailand

Reizen is fijn. De wereld is zo groot en mooi. Er is zoveel te ontdekken. De mensen, culturen, kleuren, geuren en eten. Soms is het na een paar kilometer al totaal anders. Dichtbij of ver weg. Reizen is fijn. Graag deel ik ook met jullie hoe ik een land heb ervaren.

In het mooie Thailand ben ik niet erg lang geweest. Nou ja, 2,5 week is niet kort. Maar ik heb er eigenlijk 2 weken de toerist gespeelt. De toerist spelen? Ja ik had erge behoefte aan strand, zwembad en zwemmen. En ook om even weer iets langer op een plek te blijven.

Reizen vind ik nog steeds heel fijn maar het is ook best vermoeiend. Het plannen. Het vervoer van A naar B. De nieuwe omgeving ontdekken. Bepalen wat ik wel en niet ga doen en/of bezichtigen.

En ondanks dat ik zelden mijn rugzak volledig uitpak ben je toch altijd aan het pakken.

Vuile was. Kleding die je hebt aangehad en best nog een keer kunnen. Schone kleding. Je zwemkleding. Je toilettas. Je pyjama. Je bent dus toch altijd aan het pakken en herpakken.

In Thailand, in de plaats Ao Nang heb ik een fijn hotel met zwembad en ontbijt geboekt. Even twee weken niet veel meer doen dan zwemmen, lezen en slapen in een eigen kamer met een fijn bed. Dat alles is prima gelukt. Het was zeer fijn al moest ik zelf de eerste week even omschakelen. Omschakelen na even niets van mijzelf moeten zien of doen. De tweede week heb ik er echt maximaal van genoten. Slechts 2 tochten heb ik gemaakt in die twee weken. En voor de rest vooral ‘s morgens naar het strand. Lunchen in de stad en dan de middag aan het zwembad. Een fijne routine voor 2 weken. Veel langer moet het dan ook niet duren van mij want dan begint de verveling toch toe te slaan.  

Ik koos voor deze regio omdat het niet al te ver van Bangkok. Mijn vliegreis naar Amsterdam vertrekt vanaf Bangkok. Voor de lange vlucht naar Nederland wilde ik niet ook nog uren reizen om in Bangkok te komen.

Het superfijne van Thailand is dat het voor Azië een heel goed ontwikkeld land is.

Wat betekend. Thailand is zeer goed bekent met toerisme. De infrastructuur is erg goed. Er zijn door het hele land veel luchthavens en je kan behoorlijk goedkoop een binnenlandse vlucht boeken. Er zijn genoeg treinen, boten en bussen. Allemaal erg goed geregeld. En wat het extra fijn maakt is dat je ter plekke heel veel nog kan regelen en boeken. Dus je kan hier goed spontaan naar toe reizen en dan ter plekke kijken waar je op dat moment zin in hebt. Naar het Noorden of het zuiden. Een ander eiland. Het is zo te regelen.

Qua eten is er ook heel veel keuze. Het echte Thaise eten zou voor de meeste toeristen te pittig zijn. De meeste restaurants, zelfs op straat, zijn er mee bekend  dat onze magen en darmen zwakker zijn en bieden de gerechten aan niet pittig, medium of pittig. Alles voor de toerist.

Thailand is een groot land. Het biedt alles wat jij je maar kan bedenken. Steden, cultuur, sporten, natuur, strand etc.

Een fijn en eenvoudig land om in te reizen en te verblijven. En voor ons is het ook nog eens heel betaalbaar. Hele mooie, fijne hotels voor een fractie van de prijs die je er in Nederland voor betaald.

Dit bezoek was even kort en gevuld met veel zand, zout en zweet.

Miljoenen artikelen

2 gedachten over “Thailand”

Geef een reactie